Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru în cadrul vizitei de teren la proiectul din Duruitoarea Veche

Ședință de lucru în cadrul vizitei de teren la proiectul din Duruitoarea Veche

12.01.2012   3288 accesări  

DURUITOAREA VECHE, 12 ianuarie | O ședință de lucru a avut loc în cadrul vizitei de teren la proiectul „Asigurarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, r-nul Rîșcani”. La ședință au participat managerul de proiect Margareta VAMEȘ, specialiști de la Agenția de dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), primarul de Costești, vicepreședintele raionului Rîșcani și directorul SRL „VALIS”.

La ședință s-a discutat despre verificarea execuției lucrărilor conform proiectului tehnic și graficului de execuție a lucrărilor. De asemenea, un alt subiect de discuție a fost modalitățile de conectare a locuitorilor din s. Duruitoarea Veche la sistemul de aprovizionare cu apă. Menționăm că participanții la ședință s-au întâlnit, pentru discuții, și cu locuitorii satului.

Pînă în prezent, în cadrul lucrărilor la proiect au fost montate  2,190 km de țevi cu Ø110; 3,200 km din 3,568 km - Ø90; 800 m. din 1,311 - Ø63 și 320 m. din 462 - Ø50.

Pentru etapa următoare, grupul de lucru a decis să organizeze o ședință de lucru cu reprezentanții operatorului economic SRL „Valis”, autorul de proiect S.R.L. „BONCOM PROIECT”, ÎM „Direcția de Construcții Capitale Comanditar Unic, mun. Bălți” și responsabilul tehnic, în scopul discutării și suprapunerii planului de implementare a proiectului cu Proiectul Tehnic.

DESPRE PROIECT. Obiectivul general al proiectului de la Duruitoarea Veche, lansat în data de 22 noiembrie 2011, este crearea accesului la servicii de AAC pentru locuitorii satului. Solicitantul proiectului este Primăria comunei Costești. În urma implementării proiectului, 470 locuitori ai satului Duruitoarea Veche și cca 3000 de locuitori din comuna Costești vor beneficia de apă potabilă și canalizare. Implementarea proiectului, finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a fost programată pentru un an. Bugetul total al proiectului este de 2 400 mii lei. În activitățile proiectului au fost implicați peste 100 persoane: reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, APL, prestatori de servicii AAC, servicii publice desconcentrate în teritoriu, Agenția „Apele Moldovei”, MDRC, Ministerul Mediului, ADR Nord.