Prima   -  Noutăți - Vizită în teren la proiectul din Duruitoarea Veche, Rîșcani

Vizită în teren la proiectul din Duruitoarea Veche, Rîșcani

29.03.2012   2356 accesări  

DURUITOAREA VECHE, 29 martie 2012. Un grup de specialiști au efectuat o vizită în teren la proiectul „Asigurarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani”La vizita de monitorizare au participat managerul proiectului, un expert GOPA, un specialist de la Agenția de dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), primarul de Costești, directorul SRL „VALIS", vicepreședintele Consiliului raional Rîșcani, primarul comunei Costești, dirigintele de șantier și responsabilul tehnic.

Scopul acestei vizite a fost examinarea solicitării din partea SRL „Valis” referitor la modificările în PT, lucrări ce n-au fost incluse la etapa inițială în PT. De asemenea, a fost pusă în discuție și înlăturarea neconformităților depistate și prezentate de către expertul GOPA în raport, după vizita de lucru pe șantier.

DESPRE PROIECT. Obiectivul general al proiectului de la Duruitoarea Veche, lansat în data de 22 noiembrie 2011, este crearea accesului la servicii de AAC pentru locuitorii satului. Solicitantul proiectului este Primăria comunei Costești. În urma implementării proiectului, 470 locuitori ai satului Duruitoarea Veche și cca 3000 de locuitori din comuna Costești vor beneficia de apă potabilă și canalizare. Implementarea proiectului, finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a fost programată pentru un an. Bugetul total al proiectului este de 2 400 mii lei. În activitățile proiectului au fost implicați peste 100 persoane: reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, APL, prestatori de servicii AAC, servicii publice desconcentrate în teritoriu, Agenția „Apele Moldovei”, MDRC, Ministerul Mediului, ADR Nord.