Prima   -  Noutăți - Ședință cu antreprenorul care va efectua lucrări de finalizare a construcției apeductului Bălți-Sîngerei

Ședință cu antreprenorul care va efectua lucrări de finalizare a construcției apeductului Bălți-Sîngerei

12.09.2012   3924 accesări  

BĂLȚI-SÎNGEREI, 12 septembrie 2012. A avut loc o ședință comună cu antreprenorul SRL „SOLDI”, care va efectua lucrările la proiectul „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sîngerei cu ramificații comunitare”.

La sedință au mai participat, din partea Consiliului Raional Sîngerei (CR Sîngerei), care este solicitantul proiectului, Ivan CEBOTARI, vicepreședintele raionului Sîngerei; Vasile ȚÎBÎRNĂ, șeful Secției construcții, gospodărie comunală și drumuri (CR Sîngerei), și Marina BARÎȘPOLI, responsabilul tehnic la proiect.

Menționăm că, în pentru proiectul din Sîngerei, a fost primită Autorizația în construcții.

Vineri, 13 septembrie, autorul de proiect, de la SRL „BONCOM”, împreună cu operatorul economic SRL „SOLDI” și inginerul cadastral de la CR Sîngerei vor marca traseul pentru constrcția apeductlui, iar luni, 17 septembrie, vor demara lucrările în cadrul proiectului.

DESPRE PROIECT. Prin implementarea proiectului „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sîngerei cu ramificații comunitare”, al cărui solicitant este CR Sîngerei, se urmărește accesul la surse de apă potabilă sigure și de calitate pentru populația din raionul Sîngerei (oportunitate pentru raionul Telenești). Bugetul total al proiectului este de 24473,20 mii lei. Pentru anul 2012, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR)  a aprobat pentru finanțare suma de 10,000 mii lei. Durata de implementare a proiectului, care va fi lansatt în curînd, este estimată să dureze pînă la 24 de luni.