Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Festivalul Cartofului la TV

Festivalul Cartofului la TV

04.11.2012   3462 accesări  

Corjeuți, Briceni, 11 noiembrie 2012. Primul Festival al Cartofului a avut loc în satul Corjeuți, raionul Briceni. Festivalul a promovat cultura cartofului și calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi. La Festivalul Cartofului și-au prezentat produsele circa 40 de agenți economici, iar numărul vizitatorilor s-a ridicat la trei mii. Detalii AICI.


 

FESTIVALUL CARTOFULUI LA TV

Prime TV, 9 noiembrie 2012. Duminică, la Corjeuți, va fi mare sărbătoare. Agenția de Dezvoltare Regională Nord și primăria satului organizează prima ediție a Festivalului Cartofului. După Festivalul Mărului și al Bostanului, de ce să nu avem o sărbătoare a cartofului, mai ales că la Briceni cartofi sunt din belșug. Veniți și Dumneavoastră măcar să gustați din diferitele mâncăruri preparate din această legumă celebrată. / Reporter: Vadim Åžterbate / Imagine: Vasile Postolache / Editor video: Petru Ursu / © Prima Oră / Prime TV 2012

Moldova 1, 4 noiembrie 2012. La emisiunea „Baștina” de la Moldova 1 s-a discutat despre Festivalul Cartofului din Corjeuți, Briceni, care va avea loc duminică, 11 noiembrie. Invitați: Ion Bodrug, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, și Petru Iliev, șeful Secției de ameliorare a legumelor și cartofului, Institutul de Horticultură. Producător: Tamara Anii.

PRO TV, 11 noiembrie 2012. Festivalul cartofului, in premiera! Localnicii din Corjauti au prezentat cea mai buna recolta // Festivalul cartofului in nordul tarii! Evenimentul a fost organizat, in premiera, intr-una dintre cele mai bogate localitati din tara. Este vorba despre Corjauti, unde localnicii au adus tehnologii din strainatate si obtin, astfel, cea mai buna recolta de cartofi. Vizitatorii, printre care si politicieni, au putut gusta din bucatele pregatite special pentru aceasta zi. Tot din cartofi. Organizatorii spun ca la festival si-au prezentat produsele circa 40 de agenti economici, iar numarul vizitatorilor s-a ridicat la trei mii.

Prime TV, 11 noiembrie 2012. Premieră națională la Corjeuți - prima ediție a festivalului cartofului // După ce săptămâna trecută, autoritățile au instituit oficial Festivalul Mărului în Moldova, duminică, în premieră a fost organizat Festivalul cartofului. Åži in mod normal el a avut loc în nordul Moldovei, acolo unde cartoful rodește cel mai bine. Mai exact în satul Corjeuți, raionul Briceni. Åži tot atat de firesc a fost ca toate bucatele expuse sa fie pregatite tot din cartofi. // Vorba ceea, la un colț de masă plâng, la alt colț de masă cântă. La sfârșitul săptămânii, când sărbătoresc roadele muncii lor, crescătorii de cartofi din vecinătatea satului Corjeuți, raionul Briceni, vorbesc cu durere despre greutățile cu care se confruntă. // Printre oaspeții veniți la festival au fost câțiva miniștri de la Chișinău, dar și premierul Vlad Filat. Special pentru vizita prim-ministrului, gospodarii de la Corjeuți au întins un covor, pe care însă nimeni n-a îndrăznit să calce. Două tinere au îndurat vântul tomnatic, doar pentru a-l întâlni așa cum se cuvine pe șeful cabinetului de miniștri. Åži dacă astăzi, la Corjeuți, în capul mesei a fost pus cartoful, musafirii din capitală n-au gustat din tradiționala pâine cu sare, ci dintr-o plăcintă cu cartofi. După ce și-au ținut discursurile, oaspeții au fost omeniți.... cu bucate și băuturi alese. // Printr-o vorbă și-o gustare, Vlad Filat a pus ochiul și pe o cușmă de cârlan. Deși sâmbătă, la târgul eco, premierul a cam ocolit bucatele din carne, pentru că e la dietă, duminică, se pare că friptura din ceaun i s-a dat pe gust. // Festivalul Cartofului este la prima ediție și a fost organizat de Agenția pentru Dezvoltare regională Nord, împreună cu Ministerul Construcțiilor și dezvoltării Regionale.

Jurnal TV, 11 noiembrie 2012. Festivalul Cartofului la Corjeuți // Cartoful, la loc de cinste în raionul Briceni. La Corjeuți s-a desfășurat primul Festival al Cartofului. Agricultorii și-au lăudat roada bogată, iar gospodinele s-au întrecut în pregătirea bucatelor tradiționale din cartofi. Sătenii au avut posibilitatea să-și vândă propria producție și să se familiarizeze cu noile tehnologii de cultivare a cartofului. De la Festival n-a lipsit premierul Vlad Filat și mai mulți oficiali de la Ministerul Agriculturii.  // Dacă pentru unii evenimentul a fost o posibilitate de a-și realiza și promova marfa, pentru alții - un motiv de a bea un păhărel, de bucurie că a fost un an bun. // Cum era și firesc, gospodinele au pregătit bucate, așa că participanții au avut parte și de o sărbătoare în toată regula, cu muzică și voie bună. // La eveniment au participat prim-ministrul Vlad Filat, Ministrul Economiei Valeriu Lazăr, Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov și Ministrul Dezvoltării Regionale Marcel Răducan. Filat i-a lăudat pe organizatori și le-a promis că îi va susține. // Festivalul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, cel al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum și Consiliul Raional Briceni.

Publika TV, 11 noiembrie 2012. Muzică, dans și voie bună la primul Festival al Cartofului // Astăzi la Corjeuți, raionul Briceni, va avea loc primul Festival al Cartofului. Evenimentul are scopul de a promova cultura produsului și bucatele tradiționale gătite din cartof. // Programul Festivalului include iarmarocul produselor agricole, prezentarea noilor tehnologii de cultivare a cartofului, târgul meșterilor populari, dar și un concurs de desene. // Ziua se va încheia cu un spectacol de muzică și dans cu participarea interpreților din regiune, dar și din țară. Festivalul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, cel al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum și Consiliul Raional Briceni.

Publika TV, 11 noiembrie 2012. Vlad Filat despre "chinurile" din perioada când făcea armata. Care era cea mai grea activitate // După ce ieri, premierul Vlad Filat a mers la Târgul de produse agroalimentare, unde și-a cumpărat miere, lactate și mezeluri, astăzi a fost prezent la primul Festival al Cartofului. Oficialul nu a ezitat să guste din bucatele pregătite din acest produs, precum și din vinul și țuica gospodarilor. Evenimentul s-a desfășurat în premieră în satul Corjeuți, din raionul Briceni. // Însoțit de către ministrul Agriculturii și de cel al Economiei, premierul a trecut pe la tarabe și a primit mai multe cadouri, iar preț de câteva minute a luat locul unei bucătărese. // Premierul Vlad Filat și-a amintit de timpurile când a făcut serviciul militar și a menționat că cea mai grea ocupație era curățatul cartofilor. // "Am făcut serviciul militar la un pichet de grăniceri și acolo cel puțin odată pe săptămână trebuia să pregătim mâncare pentru toți. Deci, în ale bucătăriei mă pricep. Am curățit mulți cartofi la armată. Voi nu știți ce înseamnă aceasta. Când îți venea rândul să mergi la bucătărie, eracea mai grea ocupație", și-a amintit Vlad Filat. // Festivalul a fost pe placul participanților. // "Aș putea spune că satul Corjăuți este într-adevăr Å¢ara Carotufului", a spus o femeie. // Potrivit organizatorilor, evenimentul are scopul de a promova cultura produsului și bucatele tradiționale pregătite din cartof.

TV Prim Glodeni, 12 noiembrie 2012

Moldova 1, Mesager, 11 noiembrie 2012

eSP.md, 18 noiembrie 2012. ÐŸÐµÑ€Ð²Ñ‹Ð¹ фестиваль «Ð²Ñ‚орого хлеба»

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase