Prima   -  Noutăți - Seminar de instruire despre atragerea investițiilor străine, la ADR Nord

Seminar de instruire despre atragerea investițiilor străine, la ADR Nord

11.12.2014   2052 accesări  

Bălți, 11 decembrie 2014. Un seminar de instruire despre atragerea investițiilor străine a fost organizat, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), de către un grup de experți de la Agenția Poloneză pentru Informații și Investiții Străine (PAIiIZ).

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a salutat suportul Poloniei oferit Republicii Moldova în domeniul dezvoltării regionale. Totodată, specialiștii ADR Nord le-au prezentat oaspeților date generale despre climatul investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord.

La rândul lor, experții polonezi au vorbit despre cooperarea regională, referindu-se în acest context la zonele economice speciale, parcuri industriale, centre de asistență pentru investitori etc., precum și despre cele mai bune practici de prezentare a posibilităților investiționale a regiunilor și tehnici de atragere a investițiilor. Despre aceste subiecte au vorbit șeful Direcției de dezvoltare regională a PAIiIZ, Monika Zdrojek, și directorul adjunct al Departamentului de investiții străine al PAIiIZ, Adam Malecki.

Seminarul de instruire a fost organizat în cadrul proiectului „Sprijinirea administrației publice în Moldova în domeniul pregătirii pentru realizarea proiectelor de susținere a creșterii competitivității și potențialului de dezvoltare a regiunilor”, realizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării al Republicii Polone.

PAIiIZ organizează astfel de seminare de instruire și în celelalte regiuni de dezvoltare din țară.