Prima   -  Noutăți - În raionul Râșcani a fost creat Comitetul director local în sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare

În raionul Râșcani a fost creat Comitetul director local în sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare

18.03.2015   1720 accesări  

Bălți, 18 martie 2015. A avut loc ședința de constituire a Comitetului director local (CDL) al proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Râșcani”, realizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).

La ședință au participat Sergiu Cecan, șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor; Ion Bodrug, director ADR Nord; Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, Valentina Pleșca, consultant național superior în domeniul serviciilor publice locale (GIZ), Alexandru Cheptănaru, vicepreședintele raionului Râșcani; Ivan Pleșca, primarul or. Costești; Sergiu Gavajuc, director interimar ÎMDP „Apă-Canal”; reprezentanți ai Inspecției Ecologice, ai Centrului de Sănătate Publică, ONG „Costeşti-Info” și reprezentantul Comitetului Local de Cetățeni (CLC) din raionul Râșcani.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul AAC pentru raionul Râșcani. În baza Memorandumului de înțelegere încheiat în data de 16 decembrie 2014 de către părțile semnatare, s-a discutat Planul operațional de implementare a proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Râșcani”.

CDL al proiectului menționat va servi în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Membrii Comitetului au examinat și aprobat prin vot unanim regulamentul de activitate al CDL.

Conform regulamentului, președintele CDL a fost ales vicepreședintele raionului Râșcani, Alexandru Cheptănaru, vicepreședinte CDL a fost numit primarul orașului Costești Ivan Pleșca, iar secretarul CDL a fost numită Liudmila Pelin, membră a Consiliului orașului Costești, care este și managerul de proiect.