Prima   -  Noutăți - Program de instruire la Bălți despre elaborarea proiectelor transfrontaliere

Program de instruire la Bălți despre elaborarea proiectelor transfrontaliere

08.11.2016   1894 accesări   ADR Nord

În contextul curândei lansări a apelurilor de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 și Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, marți, 8 noiembrie, la Bălți, a avut loc un program de instruire despre elaborarea proiectelor transfrontaliere. Programele de cooperare transfrontalieră (CTF), cu un buget de 15,4 miliarde € pentru statele din regiunea de vecinătate, sunt eligibile și pentru Republica Moldova.

În acest context, Agenția de Dezvoltare Austriacă în Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord au organizat un program de instruire privind ciclul managementului de proiecte transfrontaliere. Instruirea a fost dedicată reprezentanţilor Autorităţilor Publice Locale de nivelurile I și II implicați în procesul de scriere şi / sau implementare a proiectelor, precum şi organizațiilor obștești din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a încurajat participarea activă a autorităților locale și a reprezentanților asociațiilor obștești din regiune în activitățile de instruire organizate în cadrul programelor transfrontaliere menționate. Potrivit directorului ADR Nord, programele transfrontaliere oferă oportunități în plus pentru dezvoltarea armonioasă a regiunii.

Printre subiectele discutate în cadrul seminarului au fost dezvoltarea proiectelor transfrontaliere, elaborarea documentației de solicitare a finanțării proiectelor și cerințele specifice privind procedurile de implementare, monitorizare și evaluare a proiectelor.

Programul de instruire a fost conceput pentru a furniza informații practice cu privire la oportunitățile de finanțare în cadrul noilor programe transfrontaliere și de a îmbunătăți calitatea proiectelor transfrontaliere dezvoltate de beneficiarii din Republica Moldova.