Prima   -  Noutăți - Concurs de granturi mici pentru dezvoltarea regională, lansat de Ambasada Republicii Slovace la Chișinău

Concurs de granturi mici pentru dezvoltarea regională, lansat de Ambasada Republicii Slovace la Chișinău

15.03.2017   1451 accesări   Infotag

Proiectele depuse trebuie să vizeze sectoarele de alimentare cu apă, salubritate și gestionarea deșeurilor solide. Se va acorda prioritate propunerilor care se concentrează pe investițiile mici, de exemplu: reconstituiri de conducte locale de apă și sisteme de canalizare, revitalizarea surselor de apă, conexiuni dintre clădiri la conductele de apă și sistemele de canalizare, montare sistemelor de purificare a apei potabile, sprijin în colectarea deșeurilor municipale, crearea locurilor specializare de colectare și reciclare a deșeurilor.

La concurs pot participa organizaţii neguvernamentale înregistrate, subiecții non-profit, autorități regionale și locale. Procedura de aplicare a proiectelor se va desfășura în două etape. În prima etapă candidații sunt încurajați să prezinte o scurtă descriere a proiectului, pe adresa skaid.sgmd@gmail.com. În a doua etapă, solicitanții selectați vor fi invitați să prezinte propunerea întregului proiect în baza formularului de cerere standard pentru contribuție financiară. 

Valoarea maximă a contribuției financiare nerambursabile este de 10 mii euro pentru fiecare proiect selectat. Numărul de proiecte selectate este limitat de bugetul alocat acestei cereri de propuneri, care este de 70 mii euro. Solicitanții pot cofinanța proiectele propuse din surse proprii.

Termenul limită pentru depunerea descrierilor scurte de proiect este data de 10 aprilie. Durata maximă a fiecărui proiect este de luni, începând de la data semnării Acordului între Agenția Slovacă pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și beneficiarul final.