Prima   -  Noutăți - A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru trimestrul II al anului 2017

A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru trimestrul II al anului 2017

10.08.2017   1253 accesări   MSPL

La 10 august 2017 membrii Comitetului de Monitorizare ai proiectului „Modernizare serviciilor publice locale din Republica Moldova” (MSPL) - implementat de către Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) - s-au întrunit într-o ședință de lucru. Scopul acesteia a fost discutarea rezultatelor și progresului proiectului în perioada de raportare aprilie - iunie 2017 și activitățile planificate pentru următorul trimestru.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), președinții Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), partenerii de dezvoltare și co-finanțatorii proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Dorin Andros, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: „Împreună cu colegii am analizat cu atenție raportul de progres prezentat de MSPL și am ajuns la concluzia că va fi necesară ajustarea anumitor puncte de reper, pentru că în contextul reformei administrației publice centrale, vor apărea noi activități care va trebui să le implementăm de comun acord. Actuala structură a Ministerului a fost discutată și cu partenerii de dezvoltare inclusiv pentru a asigura buna funcționalitate a instituției”.

Alexandr Muravschi, manager interimar al proiectului MSPL: „Suntem bucuroși că avem așa o colaborare bună cu partenerul instituțional principal. Desigur procesul de reforme este unul complex și vom continua să susținem ministerul în promovarea politicii de dezvoltare regională”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție a proiectului în perioada de raportare, au menționat despre activitățile planificate pentru următorul trimestru, dar au punctat și provocările care ar putea apărea în viitor identificând totodată și soluțiile posibile.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).