Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Învățământul dual // „Înveți. Muncești. Câștigi.”

Învățământul dual // „Înveți. Muncești. Câștigi.”

06.07.2018   1927 accesări  

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu GIZ a lansat în data de 21 mai 2018 campania națională de promovare a învățământului dual cu genericul „Înveți. Muncești. Câștigi.”, care are drept scop informarea tuturor actorilor implicați  tineri, părinți, instituții de învățământ, agenți economici  despre specificul, dar și despre oportunitățile acestei forme alternative de învățământ profesional tehnic.

Formarea profesională în sistem dual reprezintă o abordare constructivă care vine să răspundă atât necesităților elevilor de a avea oportunități de educație de calitate, cât și necesităților angajatorilor pentru care forța de muncă calificată reprezintă un factor cheie în procesul de luare a deciziilor investiționale.

Astfel, responsabilitățile pentru instruire și formare profesională sunt partajate între partenerii duali  agentul economic și instituția de învățământ profesional tehnic.

Campania de promovare se va desfășura pe parcursul a trei luni cu scopul informării corecte despre beneficiile și oportunitățile învățământului dual, precum și despre importanța meseriilor și specialităților profesional-tehnice pentru dezvoltarea durabilă a societății și a economiei Republicii Moldova.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase