Prima   -  Noutăți - Comitetul director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de UE, și-a actualizat planul de acțiuni

Comitetul director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de UE, și-a actualizat planul de acțiuni

19.07.2018   960 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” s-au întrunit miercuri, 18 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe, organizată în incinta Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”. La ședință au fost prezentate activitățile din planul de implementare și raportul de monitorizare a proiectului. De asemenea, s-a discutat despre activitățile din planul de implementare pentru perioada iulie-septembrie a.c.

Ședința a fost prezidată de către Angela Murzac, președinta CDL a proiectului și directoarea liceului. Președinta CDL a salutat prezența la întrunire a membrilor Comitetului și a menționat necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului.

Membrii CDL au agreat planul de activități pentru trimestrul al III-lea și au audiat raportul pentru trimestrul al II-lea. În acest context, Vlad Ghițu, consultant regional MSPL/GIZ, s-a referit la principalele sarcini îndeplinite în decursul lunilor aprilie-iunie a.c.

În context, Dietrich Hahn, consultant internaţional superior MSPL/GIZ, a precizat că scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

Directoarea liceului, Angela Murzac, susține că, odată cu măsurile de sporire a eficienței energetice a instituției, vor fi asigurate condiții mai bune de studiu pentru elevii care învață aici și, respectiv, pentru cadrele didactice și personalul tehnic.

În rezultatul implementării proiectului de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 125 tone. Valoarea estimativă a proiectului de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir" din Bălți se cifrează la 1,236 milioane de euro.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).