Prima   -  Noutăți - Documentația de licitație pentru proiectul de aprovizionare cu apă din raionul Glodeni, aprobată de grupul de lucru

Documentația de licitație pentru proiectul de aprovizionare cu apă din raionul Glodeni, aprobată de grupul de lucru

15.08.2018   1842 accesări  

Membrii grupului de lucru format în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I - comuna Cuhnești și comuna Balatina” s-au reunit miercuri, 15 august a.c., în incinta ADR Nord, pentru a aproba documentația de licitație privind executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de alimentare cu apă.

Conform proiectului, comunele Cuhnești și Balatina vor fi asigurate cu acces la apă potabilă de calitate din râul Prut, grație proiectului de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În perspectivă, proiectul prevede construirea sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități rurale din raionul Glodeni, situate în lunca Prutului, unde locuiesc aproximativ 10 mii de oameni.

Menționăm că parteneri în cadrul proiectului sunt Primăria comunei Cuhnești (satele Cuhnești, Bisericani, Cot, Movileni, Serghieni) și Primăria comunei Balatina (satele Balatina, Clococenii Vechi, Lipovăț, Tomeștii Noi, Tomeștii Vechi).

Valoarea totală a proiectului este de 40 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat, la 9 august a.c., alocarea a 2 milioane de lei pentru volumul de lucrări ce urmează a fi executat până la sfârșitul anului.