Prima   -  Noutăți - Consultări publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și Canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului

Consultări publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și Canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului

20.08.2018   1381 accesări  

Vineri, 17 august a.c., în incinta Consiliului raional Edineț au fost organizate consultări publice pe marginea proiectului capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia de dezvoltare sico-economică a raionului Edineț, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat autorități publice locale de nivelul I și președinții comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului raional Edineț, membrii Grupului local pentru planificare strategică, operatorul de aprovizionare cu apă și canalizare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai societății civile din raionul Edineț, echipa de experți GFA/GIZ și Business Consulting Institute.

În cadrul consultărilor publice pe marginea capitolului „Apă și Canalizare” din strategia menționată au fost prezentate concluziile analizei diagnostice privind dezvoltarea sectorului în raionul Edineț, precum și un șir de recomandări privind dezvoltarea sectorului „Apă-Canalizare” din raion pentru perioada 2018-2025. Totodată, participanți la eveniment au discutat și au agreat componenta actualizată a capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Edineț.

Proiectul capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia menționată va fi prezentat la o ședință a Consiliului raional Edineț în vederea aprobării finale. În cadrul Consiliului raional Edineț, urmează a fi creat un grup de lucru pentru monitorizarea implementării capitolului respectiv.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). În urma realizării acestui proiect, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț.