Prima   -  Noutăți - A fost semnat contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești

A fost semnat contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești

26.10.2018   913 accesări  

ADR Nord, Primăria orașului Fălești și asocierea dintre SC „Apcan Proiect” SRL și SC „Allplan Proiect” SRL, condusă de către liderul de asociere SC „Apcan Proiect” SRL au semnat vineri, 26 octombrie, contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești.

Anterior, grupul de lucru pentru achiziții din cadrul ADR Nord a decis să atribuie contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești" asocierii dintre SC „Apcan Proiect” SRL și SC „Allplan Proiect” SRL, condusă de către liderul de asociere SC „Apcan Proiect” SRL.

Conform proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Totodată, 11,5 km de rețele de alimentare cu apă din Fălești vor fi reabilitate. La sistemul îmbunătățit de alimentare cu apă vor fi conectați peste 15 mii de locuitori ai orașului Fălești. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,27 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 160.000 de euro.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).