Prima   -  Noutăți - Audieri publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului

Audieri publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului

15.11.2018   1926 accesări  

Miercuri, 14 noiembrie a.c., în incinta Primăriei orașului Fălești au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului local, primăriei orașului Fălești, instituțiilor publice, ADR Nord, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), membrii GLPS, CLC Fălești, Inspecției ecologice Fălești, Centrului de Sănătate Publică Fălești, agenți economici, reprezentanți ai societății civile din orașul Fălești, managerul proiectului, experți și jurnaliști.

În cadrul consultărilor publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din strategia menționată au fost prezentate concluziilor analizei diagnostice privind dezvoltarea sectorului în oraşul Fălești, precum și un șir de recomandări privind dezvoltarea sectorului AAC din oraș pentru perioada 2018-2025. Totodată, participanți la eveniment au discutat și au acceptat componentei actualizate a capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a orașului Fălești.

Proiectul capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia menționată va fi prezentat la o ședință a Consiliului local Fălești în vederea aprobării finale. În cadrul Consiliului local Fălești urmează a fi creat un grup de lucru pentru monitorizarea implementării capitolului respectiv.

Amintim că, la începutul lunii septembrie a.c., audieri similare au fost organizate și pe marginea capitolului „Alimentare cu apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Fălești.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). În urma realizării acestui proiect, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Totodată, 11,5 km de rețele de alimentare cu apă din Fălești vor fi reabilitate. La sistemul îmbunătățit de alimentare cu apă vor fi conectați peste 15 mii de locuitori ai orașului Fălești. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,27 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 160.000 de euro.