Prima   -  Noutăți - Revitalizarea Urbană, discutată într-o nouă ședință de către reprezentanții orașelor implicate în proiect

Revitalizarea Urbană, discutată într-o nouă ședință de către reprezentanții orașelor implicate în proiect

29.07.2019   1783 accesări   MADRM

Într-o ședință de lucru s-au reunit reprezentanții celor opt orașe (Ocnița, Soroca, Edineț, Cimișlia, Căușeni, Ungheni, Bălți, Ialoveni) selectate în cadrul apelului Fondului Granturilor Mici 2019, parte a proiectului Revitalizare Urbană, finanțat de Guvernul Poloniei.

Activitățile întrunirii au inclus împărtășirea bunelor practici și lecții învățate în timpul stagiilor din Polonia, aplicabilitatea lor în Republica Moldova, discuții referitor la etapa în care se află fiecare oraș în procesul de Revitalizare Urbană, precum și planificarea următorilor pași.

Agențiile de Dezvoltare Regională vor îndruma și vor sprijini orașele astfel încât programele elaborate să fie în conformitate cu reglementările naționale și cu principiile revitalizării. În plus, experții ADR vor constitui platforme de informare și vor asigura diseminarea de cunoștințe, informații și experiență între orașele din regiunea dată, între regiuni și MADRM. 

Menționăm că ADR sunt factori importanți în discutarea și coordonarea sprijinului cu donatorii externi (internaționali). Acest sprijin poate fi un factor foarte important care să susțină succesul revitalizării în Republica Moldova.

Revitalizarea în Moldova este un concept nou, dar implicarea autorităților de nivel național și local, inițiativele cetățenilor și a mediului de afaceri, cu suportul acordat de partenerii de dezvoltare, creează o condiție foarte favorabilă ca prin revitalizare orașele din Republică Moldova să obțină noi oportunități de dezvoltare cît și de creare a confortului de trai cetățenilor.

Reamintim că în procesul de Revitalizare Urbană sunt implicate 16 orașe - Ocnița, Soroca, Edineț, Bălți, Cimișlia, Ungheni, Ialoveni, Căușeni, Sângerei, Drochia, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Rezina, Strășeni, Cahul, Ștefan Vodă.