Prima   -  Noutăți - Guvernul a aprobat Procedura-cadru privind delegarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare

Guvernul a aprobat Procedura-cadru privind delegarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare

01.11.2019   1841 accesări  

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de vineri, 1 noiembrie, Procedura-cadru privind organizarea, derularea și atribuirea contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare. Proiectul de Hotărâre prevede reglementarea procesului de organizare și desfășurare a licitației publice cu privire la procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii. Scopul fiind de a contribui la dezvoltarea unui serviciu durabil de alimentare cu apă și canalizare.
 
Potrivit Legii, modalitățile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii sunt licitația publică și negocierea directă, organizate în baza Procedurii-cadru privind organizarea, derularea și atribuirea contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobată de Guvern.
 
Procedura-cadru se aplică în cazul în care autoritățile administrației publice locale decid delegarea competențelor și responsabilităților proprii privind furnizarea/prestarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare către unul sau mai mulți operatori, precum și concesiunea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, respectiv dreptul și obligația de administrare și de exploatare a acestora, în baza unui contract de delegare a gestiunii.
 
Proiectul Hotărârii de Guvern a fost elaborat în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) al Legii nr.303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.