Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”

Vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”

16.09.2020   1420 accesări  

Apeductul magistral Prut-Fălești, reconstruit în perioada 2017-2020 în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord, urmează să fie spălat și testat. Recepția noului sistem de asigurare cu apă din râul Prut urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

Miercuri, 16 septembrie a.c., specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită în teren pentru a monitoriza cum decurg pregătirile în acest sens. Ei s-au deplasat de-a lungul traseului unde a fost montat apeductul magistral Prut-Fălești, începând cu stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, și terminând cu stația de tratare a apei din orașul Fălești.

Reamintim că despre punerea în funcțiune a sistemului de apeduct magistral Prut-Fălești și aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor orașului Fălești și cei ai satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț și Albineț s-a discutat în cadrul unei ședințe la Guvern, în luna februarie a.c.

Investiția pentru lucrările de construcție-montaj a noului apeduct magistral din raionul Fălești se cifrează la 35,4 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Lucrările de construcție-montaj a vechiului sistem de alimentare cu apă din râul Prut a localităților din raionul Fălești au demarat în anul 1984. Până în prezent, în acest sistem au fost investiți peste 100 milioane de lei. Noul apeduct Prut-Fălești, reconstruit în cadrul proiectului implementat de ADR Nord, are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

* * *

Anterior, în raionul Fălești, ADR Nord a implementat încă două proiecte de aprovizionare cu apă. Este vorba de proiectele „Alimentarea orașului Fălești cu apă din râul Prut” și „Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor satelor Risipeni și Bocșa și a instituțiilor de menire social-culturală”. Precizăm că în anul 2012, după montarea stației de tratare a apei din orașul Fălești, apa din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor din cauza vechiului apeductului magistral Prut-Fălești, care a cedat. Prin intermediul noului proiect („Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”), autoritățile locale din Fălești și-au propus să facă următorii pași în vederea îndeplinirii obiectivul major pe care și l-au propus - cel de a aduce apa din râul Prut în cât mai multe gospodării din localitățile raionului.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase