Prima   -  Noutăți - Cu suportul Uniunii Europene, au fost semnate contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor, în valoare de circa 84 mln lei, pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”

Cu suportul Uniunii Europene, au fost semnate contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor, în valoare de circa 84 mln lei, pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”

05.10.2020   964 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria orașul Drochia au semnat luni, 5 octombrie a.c., contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” finanțat de Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc la sediul ADR Nord din Bălți.

În urma procedurilor de licitații publice, experții evaluatori au stabilit că lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia urmează să fie executate, în decurs de 12 luni calendaristice, de SRL „Polimer Gaz Conducte”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei - din partea Consiliului raional Drochia.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă din orașul Drochia, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora. 

De asemenea, lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană vor include măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute (A9), 3,2 km de aducție a apei (A9), 17,3 km rețele de distribuție (A1). Totodată, vor fi reabilitate 5 sonde; rezervoarele de apă existente pe teritoriul SP-2, cu V=1000 m3 fiecare; stația de pompare SP-3, unde vor fi montate 2 grupuri de pompare, rezervoarele existente de pe teritoriul SP-3 (V=2000m3, 1 rezervor), (V=1000 m3, 1 rezervor), (V=500 m3, 2 rezervoare). Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei. Astfel, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă calitativă. Etapa de construcție va dura până în decembrie 2021.

În cadrul aceluiași eveniment au fost semnate încă două contracte: pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”. Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată SRL „Almape”, cu oferta contractuală în valoare de 745.793,07 de lei, supravegherea de autor urmând a fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SRL „Fluxproiect”, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 248.597,69 de lei.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia" este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase