Prima   -  Noutăți - Flămânzeni: Cu suportul UE, lucrările de eficientizare energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” au fost executate în proporție de 75%

Flămânzeni: Cu suportul UE, lucrările de eficientizare energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” au fost executate în proporție de 75%

07.07.2021   1643 accesări  

La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, sunt efectuate lucrări de reabilitare și de izolare termică, sunt montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă.

Miercuri, 7 iulie 2021, specialiști de la ADR Nord au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj și au constatat că lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate în proporție de 75%.

La vizita de monitorizare au mai participat conducerea instituției de învățământ și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 17,44 milioane lei, din care 17,22 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase