Prima   -  Noutăți - Programul de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, la Soroca

Programul de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, la Soroca

26.05.2011   3896 accesări  

Cea de-a doua sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova”, are loc joi, 26 mai, la Soroca.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți.

Îmbunătățirea calității cooperării regionale și transfrontaliere este scopul urmărit de organizatorii Programului de instruire, în cadrul căruia se va pune în discuție ideea generală despre principalele instrumente de finanțare disponibile, pentru Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și fondurile Uniunii Europene (UE) a Programelor-transfrontaliere (CBC) și transnaționale (TNC) și procedurile lor specifice de aplicare prin sporirea capacităților în elaborarea proiectelor regionale și europene.

La eveniment participă reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Prima din cele 7 sesiuni ale Programului a avut loc în intervalul 19-21 aprilie curent la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a doua a Programului de instruire, care a avut loc în data de 24 mai, la Bălți, și 25 mai, la Edineț, continuă azi cu un program similar la Soroca.