Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare a proiectelor de la Otaci și Edineț

Vizite de monitorizare a proiectelor de la Otaci și Edineț

10.10.2011   2532 accesări  

Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) împreună cu reprezentanți de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Inspecția de Stat în Construcții și Î.S. Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor au efectuat joi, 6 octombrie a.c., o vizită de documentare și monitorizare a proiectelor din Otaci și Edineț, unde se află în derulare proiectele „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord" și, respectiv, „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”. 

Scopul vizitelor a fost monitorizarea lucrărilor din cadrul proiectelor din localitățile vizate.

Lucrările în cadrul celor două proiecte sunt în progres și se desfășoară conform planului de activități.

Beneficarul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord" este Primăria orașului Otaci. Proiectul a fost lansat în data de 8 iulie a.c. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului constituie 25 559 700 de lei, sumă solicitată integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Proiectul „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț" a fost lansat în data de 30 mai a.c. Acesta este unul dintre cele 7 proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele FNDR. Suma totală a proiectului, acoperită integral din sursele FNDR, depășește 17,6 mln. lei. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni. Activitățile majore ale proiectului prevăd lucrări de renovare și amenajare a 4,5 km de drum și  trotuar și îmbunătățirea eficienței gestionării drumului, în vederea creării condițiilor optime pentru deplasarea cetățenilor pe strada centrală a or. Edineț, parte a traseului internațional Chișinău - Cernăuți.