Prima   -  Noutăți - Harkov, Ucraina: Seminar internațional cu privire la reforma Administrației Publice

Harkov, Ucraina: Seminar internațional cu privire la reforma Administrației Publice

11.10.2011   2043 accesări  

Un Seminar internațional cu privire la reforma Administrației Publice la nivel local și regional, cu participarea șefului Delegației Uniunii Europene în Ucraina, a avut loc în data de 10 octombrie a.c. în orașul Harkov, Ucraina. La seminar a participat și Vitalie Rusu, specialist în probleme strategice și planificare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe în contextul Parteneriatului Estic de reformare a Administrației Publice.

La eveniment au participat peste 30 de reprezentanți ai țărilor Parteneriatului Estic: Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. La seminar au participat și experți de la agențiile guvernamentale din Estonia, Polonia și Republica Cehă.

De asemenea, la seminar au participat șeful Delegației Uniunii Europene în Ucraina, Jose Manuel Pinto Teixeira; Ambasadorul cu însărcinări speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Petr Mareš; Ambasadorul ceh în Ucraina, Ivan Pochuh; Consulul General al Republicii Cehe în Donețk, Ondrej Moravec, și Consulul General al Poloniei în Harkov, Ian Granat.

Viceprimarul orașului Harkov, Igor Terehov, a mulțumit oaspeților europeni pentru decizia de a organiza seminarul anume în Harkov. „Astăzi Harkov este în pas cu aspirațiile europene ale Guvernului. Parteneriatul Estic ar trebui să devină un instrument auxiliar important pentru dezvoltarea relațiilor dintre Ucraina și Uniunea Europeană. Seminarul internațional va fi un alt pas comun în direcția cooperării pentru integrarea europeană”, a spus Igor Terehov.

Galerie de fotografii