Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare a proiectelor de la Otaci, Edineț și Biruința

Vizite de monitorizare a proiectelor de la Otaci, Edineț și Biruința

27.10.2011   2881 accesări  

Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) împreună cu șeful-adjunct de la Direcția relații cu instituțiile de dezvoltare regională, Victor Caun, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), au efectuat joi, 27 octombrie a.c., o vizită de documentare și monitorizare a proiectelor de la Otaci, Edineț și Biruința.

Scopul acestor vizite a fost verificarea măsurilor întreprinse pentru înlăturarea neconcordanțelor menționate în prescripție de către o comisie de la MDRC și Inspecția de Stat în Construcții.

Lucrările în cadrul celor trei proiecte sunt în progres și se desfășoară conform planului de activități.

Beneficarul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord” este Primăria orașului Otaci. Proiectul a fost lansat în data de 8 iulie a.c. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului constituie 25 559 700 de lei, sumă solicitată integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Proiectul „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț” a fost lansat în data de 30 mai a.c. Acesta este unul dintre cele 7 proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele FNDR. Suma totală a proiectului, acoperită integral din sursele FNDR, depășește 17,6 mln. lei. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni. Activitățile majore ale proiectului prevăd lucrări de renovare și amenajare a 4,5 km de drum și  trotuar și îmbunătățirea eficienței gestionării drumului, în vederea creării condițiilor optime pentru deplasarea cetățenilor pe strada centrală a or. Edineț, parte a traseului internațional Chișinău - Cernăuți.

Proiectul „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Å¢îpletești), s. Heciul Nou” a fost lansat în data de 22 martie 2011. Solicitantul proiectului este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare este programată pentru 11 luni.