Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la proiectul din Otaci

Vizită de monitorizare la proiectul din Otaci

04.11.2011   2246 accesări  

Otaci, 4 noiembrie 2011 | Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, împreună cu șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin Bândiu, au efectuat o vizită de documentare în orașul Otaci, raionul Ocnița, unde au monitorizat desfășurarea lucrărilor în cadrul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”.

Reprezentanții ADR Nord s-au întîlnit cu primarul de Otaci, Vasile Traghira, și cu directorul „Fedion-Com” SRL, Ion Mînăscurtă, operatorul economic responsabil de lucrările la proiect.

În rezultatul vizitei, reprezentanții ADR Nord au luat act de solicitarea beneficiarului final al proiectului în ceea ce privește operarea unor modificări în proiectul tehnic, astfel încît, în rezultatul finalizării proiectului, să fie asigurat cu apă și canalizare întreg orașul Otaci. În acest sens, reprezentații ADR Nord împreună cu primarul de Otaci au inspectat mai multe zone din oraș, unde lucrările sînt în progres.

Beneficarul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord” este Primăria orașului Otaci. Proiectul a fost lansat în data de 8 iulie a.c. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului constituie 25 559 700 de lei, sumă solicitată integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.