Prima   -  Noutăți - Mesaj de condoleanțe din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord la moartea lui Václav HAVEL

Mesaj de condoleanțe din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord la moartea lui Václav HAVEL

21.12.2011   2200 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord transmite condoleanțe Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău, poporului ceh și familiei îndurerate pentru stingerea din viață a primului președinte de după 1989, Václav HAVEL.

Încetarea din viață a lui Václav HAVEL este un moment de reflecție pentru toți. Am pierdut una dintre cele mai remarcabile personalități ale secolului al XX-lea, simbol al luptei pentru libertate și pentru democrație. Václav HAVEL va rămâne pentru totdeauna în istorie în galeria celor care au apărat democrația, libertatea și respectul pentru oameni și pentru umanitate. O personalitate care a avut de suferit încă din primii ani ai vieții, Václav HAVEL a înțeles întotdeauna că solidaritatea adevărată este cea între oamenii simpli, iar respectul pentru ființa umană nu poate fi înlocuit cu nimic.

Ne exprimăm regretul profund pentru stingerea din viață a lui Václav HAVEL. Fără îndoială, Republica Cehă a pierdut o figură emblematică, un lider legendar și un scriitor valoros. Chiar dacă regretatul Václav HAVEL nu va mai fi printre noi, rîndurile pe care le-a scris de-a lungul anilor vor reuși să îi păstreze spiritul.