Prima   -  Noutăți - Atelier de instruire pentru jurnaliști și reponsabilii pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice

Atelier de instruire pentru jurnaliști și reponsabilii pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice

20.12.2011   2688 accesări  

BĂLȚI, 20 decembrie | Un grup de responsabili pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice și jurnaliști din Regiunea Nord au participat la un atelier de instruire în domeniul Modele și Standarde Internaționale în Comunicarea Politică.

Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului „Revenirea la democrație! Fortificarea capacităților jurnalismului, îmbunătățirea cooperării guvernului și susținerea libertății mass-media în Republica Moldova", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Fundația Konrad Adenauer, Centrul pentru Libertatea Presei, și PolAK.

Cea mai recentă activitate în cadrul proiectului a fost elaborarea unui Ghid de Conduită pentru responsabilii de comunicare și relații publice. Astfel, în baza acestui Ghid, a fost desfășurat atelierul de instruire de la Bălți, cu participarea specialistului în relații publice Ludmila ANDRONIC, PR Manager la Le Bridge, și Dr. Tudor VLAD, director asociat la Centrul pentru comunicare internațională, training și cercetare de la University of Georgia, SUA.

Proiectul menționat presupune realizarea unei serii de activități pe parcursul a 24 luni, printre care elaborarea curriculei pentru instruirea autorităților publice și jurnaliștilor, organizarea unui șir de cluburi de presă, elaborarea unui Ghid de conduită pentru ofițerii de presă și responsabilii de relații cu publicul, desfășurarea a 4 ateliere referitoare la standardele internaționale și modelele comunicării politice etc.

În total, au fost programate 4 ateliere de instruire de acest fel. La ateliere au participat cca 100 de funcționari responsabili de PR și peste 50 de jurnaliști, în Chișinău, Bălți și Cahul.