Prima   -  Noutăți - ADR-urile din România și Republica Moldova inițiază parteneriate de colaborare

ADR-urile din România și Republica Moldova inițiază parteneriate de colaborare

18.01.2012   1770 accesări  

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din România inițiază dezvoltarea parteneriatelor cu Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud din Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată săptămîna trecută în or. Brăila, la sediul Agenției, unde Veaceslav Guțuțui, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a efectuat o vizită de lucru.

Principalele subiecte discutate de oficialul moldovean și reprezentanții Agenției din România s-au axat pe implementarea proiectelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est din România, din fonduri europene (la o valoare de 550 mln. de euro pentru ciclul de programare 2007-2013), mecanismul și finanțarea proiectelor de dezvoltare regională, precum și managementul organizațional al Agenției. De asemenea, s-a discutat despre cooperarea cu partenerii de dezvoltare, sectorul de afaceri și autoritățile publice locale.

Totodată, în cadrul vizitei s-a decis organizarea unui seminar în vederea dezvoltării colaborării dintre agențiile ambelor state în lunile februarie-martie 2012 în orașul Cahul din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul seminarului va avea loc semnarea acordurilor de colaborare dintre ADR Centru, Nord și Sud a țării noastre cu ADR Sud-Est din România.

Vizita de lucru a fost organizată la inițiativa directorului ADR Sud-Est din România cu sprijinul Biroului de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ) și al Agenției de Cooperare Transfrontalieră și Internațională din Cahul. ♦ MDRC