Prima   -  Noutăți - Rolul administrației publice locale în domeniul managementului de mediu

Rolul administrației publice locale în domeniul managementului de mediu

03.05.2012   1693 accesări  

PELINIA, DROCHIA, 3 mai 2012. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion BODRUG, a participat la un seminar pentru primarii noi aleși, organizat de Ministerul Mediului al Republicii Moldova, cu scopul intensificării rolului autorităților publice locale în soluționarea problemelor de mediu.

În cadrul seminarului au fost prezentate comunicări privind starea și măsurile de protecție a mediului la nivel național și local. La seminar au participat viceministrul Mediului, Rodion BAJUREANU; președintele raionului Rîșcani, președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ion PAREA; președintele raionului Drochia, Andrei MARIAN; primari din raionul Drochia și specialiști de la Ministerul Mediului.

„Prioritatea 3 a ADR Nord este îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Reieșind din asta, colaborarea noastră este foarte strînsă. Stimați primari, vă încurajez să beneficiați de Fondul Ecologic Național (FEN), pentru că e mult mai simplu de accesat decît Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR)”, a spus directorul ADR Nord, Ion BODRUG.

În același context, directorul ADR Nord le-a amintit primarilor din raionul Drochia despre data limită de depunere a notelor concepuale (10 mai 2012) din cadrul celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte. „Vă rog să vă concentrați, să vă dublați eforturile, ca să avem concepte de proiecte bune depuse la ADR Nord”, a menționat directorul Ion BODRUG.

[mai multe fotografii]