Prima   -  Noutăți - ADR Nord la Forumul Național de Dezvoltare Rurală din Brăviceni

ADR Nord la Forumul Național de Dezvoltare Rurală din Brăviceni

16.05.2012   2303 accesări  

BRĂVICENI, ORHEI, 15-16 mai 2012. La Forumul Național de Dezvoltare Rurală, organizat în cadrul Zilelor Europei în Moldova, au participat Constantin BÂNDIU, șeful Secției management proiecte, și Liuba BARANCEANU, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor.

Scopul acestui forum, la care a contribuit financiar și Uniunea Europeană, este dezvoltarea economică în spațiul rural. Forumul va oferi o platformă de comunicare și schimb de experiență, soluții novatoare pentru dezvoltarea rurală, implicînd în acest proces autoritățile publice centrale, locale, societatea civilă și donatorii.

În cadrul evenimentului, care a întrunit peste 150 de participanți, au fost prezentate expoziții și prezentări despre cele mai bune practici, proiecte de succes, posibilități existente și noi de dezvoltare rurală. La forum au participat și E.S. Marius LAZURCA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, și Veaceslav GUȚUȚUI, viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, care, la dezbaterea publică „Dezvoltarea economică în spațiul rural”, a prezentat oportunitățile dezvoltării economice rurale în cadrul politicii de dezvoltare regională.

Forumul Național de Dezvoltare Rurală a fost organizat de East Foundation, Polonia, în colaborare Ministerul de Dezvoltare Regională și Construcțiilor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Mediului, organizații internaționale (Delegația UE, PNUD, Fundația Est, CWS) și ONG-uri („Ecologie și dezvoltare” și Fundația ACSA).