Prima   -  Noutăți - Obiectivele SUERD, discutate în cadrul unei ședințe la MDRC

Obiectivele SUERD, discutate în cadrul unei ședințe la MDRC

04.06.2012   2046 accesări  

CHIȘINĂU, 4 iunie 2012. Veaceslav GUȚUȚUI, coordonatorul național SUERD, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a întrunit în cadrul unei ședințe de lucru directorii Agențiilor Nord, Centru și Sud pentru a discuta despre prevederile, obiectivele și oportunitățile Strategiei, precum și utilitatea organizării unor acțiuni cu ocazia Zilei Dunării în Moldova, care se desfășoară anual la 29 iunie. De asemenea, cei prezenți au discutat planul provizoriu de acțiuni ce urmează a fi realizat în perioada nominalizată, menționînd activitățile de informare.

În cadrul ședinței, consultantul național pentru implementarea Strategiei, Andrei IOVU, a prezentat structura de guvernanță a SUERD, responsabilitățile reprezentanților instituțiilor (experți) pe domeniile prioritare, rolul coordonatorului național, structura operațională SUERD în Republica Moldova și contribuția ADR-urilor.

Totodată, în cadrul întrunirii au fost analizate posibilitățile de colaborare cu experții pe domeniile prioritare și modalitățile de implementare prin acțiuni și proiecte concrete, care ar demonstra un impact imediat, cu beneficii pentru regiune.

La finalul ședinței, directorii agențiilor au menționat conceptele în curs de elaborare și posibilitatea discutării acestora cu partenerii din statele semnatare a Strategiei. ♦ MDRC

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next