Prima   -  Noutăți - A fost lansat un proiect de reabilitare a unei rețele de drum public local

A fost lansat un proiect de reabilitare a unei rețele de drum public local

12.06.2012   2818 accesări  

SOROCA, 12 iunie 2012. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în colaborare cu Consiliul raional Soroca, au lansat proiectul de dezvoltare regională „Reabilitarea rețelei de drum public local (L-186) Pîrlița-Dumbrăveni-Vădeni-Florești, în lungime de 13,3 km”. Lansarea proiectului a avut loc în incinta sălii de protocol a CR Soroca.

Menționăm că acest proiect este unul din cele patru proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) aprobate spre finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în anul 2012.

„Administrația raională Soroca este foarte activă. Spun asta judecînd după proiectele depuse în cadrul primului și celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte. Proiectul pe care îl lansăm astăzi va aduce beneficii comunității, raioanelor, regiunii nord și țării”, a menționat directorul ADR Nord, Ion BODRUG, care a accentuat că implementarea cu succes a proiectului va depinde, în mare măsură, și de faptul cît de bine ADR Nord va fi informată despre anumite problemele care ar putea să apară pe parcurs.

Totodată, directorul Ion BODRUG s-a referit la rolul și responsabilității ADR Nord și ale beneficiarului proiectului și, de asemenea, a trecut în revistă cele mai importante realizări, priorități și planuri de viitor ale ADR Nord.

Vicepreședintele raionului Soroca Boris IVASI a mulțumit MDRC și ADR Nord pentru aportul și efortul depus în cadrul proiectului lansat astăzi. „Colaborarea noastră aș dori să fie de lungă durată și mai bună”, a spus vicepreședintele Boris IVASI.

„Ziua de azi are o semnificație deosebită atît pentru raionul Soroca, Consiliul raional Soroca, cît și pentru ADR Nord”, a menționat Vladimir NICUȚĂ, vicepreședinte al raionului Soroca, pentru care proiectul lansat astăzi este „un exemplu bun de activitate la nivel de raion", întrucît, pentru raionul Soroca, acesta este „un exemplu de colaborare între APL 1 și APL 2 în soluționarea problemelor de interes comun”.

„Reușita unui proiect nu depinde de un singur om, nu depinde de o singură organizație, dar depinde de conlucrare și colabotrare dintre mai multe organizații, nu numai la nivel local, ci și regional, transfrontalier etc. Proiectul lansat astăzi va fi implementat în colaborare, ceea ce este foarte greu. În această privință, ar trebui să învățăm din experiența europeană”, a spus Tatiana ȚARELUNGĂ, șef Agenția de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană.

Cel care va coordona actorii implicați în acest proiect este Igor ȚARĂLUNGĂ, manager de proiect.

„Pentru prima dată eu, ca cetățean, văd că se face ceva, nu în perioada electorală”, a subliniat Victor COBĂSNEANU, redactor-șef la ziarul regional „Observatorul de Nord”.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului populației, bunurilor și serviciilor din raioanele Soroca și Florești pe piața regională, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin asigurarea unei infrastructuri de transport de calitate, care va face conexiunea cu rețeaua de drumuri naționale.

Partenerii proiectului  sînt Consiliul raional Florești și Primăriile comunelor Pîrlița și Vădeni. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 luni.

  • Suma totală: 74 935,8 mii lei.
  • Suma aprobată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru 2012: 10 000,0 mii lei.
  • Suma contractată: 8 418,32 mii lei

În 2012, ADR Nord și-a planificat reabilitarea a 1,7 km din totalul de 13,3 km din lungimea drumului public local L-186. Pînă în prezent, în cadrul proiectului s-a petrecut licitația publică și s-a contractat operatorul economic și responsabilul tehnic. În rezultatul implementării proiectului „Reabilitarea rețelei de drum public local (L-186) Pîrlița-Dumbrăveni-Vădeni-Florești, în lungime de 13,3 km”, 13,3 km de drum public local va fi reabilitat, la care vor avea acces peste 17 mii de locuitori din regiune.

Pentru informații suplimentare, contactați-ne la tel. /231/ 25646; smp.adrnord@gmail.com.

GALERIE FOTO

GALERIE VIDEO

CLICK AICI pentru a descărca prezentarea de mai jos

Urmăriți-ne pe pagina web: www.adrnord.md și pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/adrnord