Prima   -  Noutăți - Vizită în teren la un proiect de reabilitare a unei rețele de drum public local în raionul Soroca

Vizită în teren la un proiect de reabilitare a unei rețele de drum public local în raionul Soroca

11.06.2012   3142 accesări  

RAIONUL SOROCA, 11 iunie 2012. Un grup de specialiști au efectuat o vizită în teren la proiectul „Reabilitarea rețelei de drum public local (L-186) Pîrlița-Dumbrăveni-Vădeni-Florești, în lungime de 13,3 km", care urmează a fi lansat, în incinta Consiliului raional Soroca, în data de 12 iunie a.c.

Scopul acestei vizite a fost delimitarea pichetelor de construcție a drumului public local L-186, conform documentației tehnice.

Din grupul de lucru au făcut parte Constantin BÂNDIU, șeful Secției managemant proiecte de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord, și Igor ȚARĂLUNGĂ, managerul de proiect. De asemenea, în cadrul vizitei în teren au participat inginerul constructor și operatorul economic, responsabil de reabilitarea drumului public local.

Menționăm că o parte din lucrările acestui proiect au fost executate, în anul 2011, de S.A. „Magistrala". Lucrările efectuate au fost finanțate prin intermediul Fondului Rutier. Lucrările la drum, prevăzute de proiectul ADR Nord, vor fi executate de firma „NOU CONST" S.R.L., director Marin SÎRBU.

În 2012, ADR Nord și-a planificat reabilitarea a 1,7 km din totalul de 13,3 km din lungimea drumului public local L-186. Pentru aceasta, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională vor fi alocați 10 mln. de lei. Pînă în prezent, în cadrul proiectului s-a petrecut licitația publică și s-a contractat operatorul economic și responsabilul tehnic. În rezultatul implementării proiectului „Reabilitarea rețelei de drum public local (L-186) Pîrlița-Dumbrăveni-Vădeni-Florești, în lungime de 13,3 km”, 13,3 km de drum public local va fi reabilitat, la care vor avea acces peste 17 mii de locuitori din regiune.

GALERIE FOTO