Prima   -  Noutăți - „Actualizarea documentelor strategice regionale”, al doilea atelier de lucru în cadrul proiectului Twinning

„Actualizarea documentelor strategice regionale”, al doilea atelier de lucru în cadrul proiectului Twinning

04.07.2012   2610 accesări  

BĂLȚI, 4 iulie 2012. A avut loc al doilea atelier de lucru „Actualizarea documentelor strategice regionale” din cadrul proiectului Twinning „Consolidarea capacităților în dezvoltarea regională în Republica Moldova”. Atelierul a avut loc în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord.

Participanții la activitate s-au referit la subiecte ce țin de planificarea strategică a dezvoltării regionale, componența și rolul consiliului regional, interacțiunea dintre autoritățile locale, regionale și naționale, implicarea stakeholderilor și a sectorului privat din Moldova.

La această activitate au participat Igor MALAI, lider Twinning, șef Direcția politică și cooperare regională la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Pierre SCHREIBER, CRT, experții Inta LIEPA și Dace GRUBERTEEcaterina CULEV, omologul CRT, consultant superior Direcția politică și cooperare regională la MDRC, Ion BODRUG, director ADR Nord, Alexandru CHEPTĂNARU, vicepreședintele raionului Rîșcani, Tatiana ȚARELUNGĂ, șef Agenția de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană, precum și specialiști din cadrul ADR Nord.

Amintim că proiectul Twinning „Dezvoltarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova" a fost lansat de MDRC în data de 8 mai 2012. Acesta este un proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu francez-româno-leton. Scopul proiectului este de a impulsiona și a sprijini dezvoltarea și implementarea politicii de dezvoltare regională în țara noastră.

Alte detalii despre proiect se găsesc AICI.