Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările de reconstrucție a apeductului din Otaci

Au fost finalizate lucrările de reconstrucție a apeductului din Otaci

17.07.2012   3163 accesări  

OTACI, OCNIȚA, 17 iulie 2012. Au fost terminate lucrările de reconstrucție a apeductului, subproiect din cadrul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

La ședința de recepție la terminarea lucrărilor prevăzute de subproiectul „Reconstrucția apeductului din orașul Otaci" s-au pus ultimele accente în ceea ce privește calitatea lucrărilor și importanța proiectului din Otaci, proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În acest sens, o comisie de recepție formată din primarul de Otaci, Vasile TRAGHIRA; directorul ADR Nord, Ion BODRUG; șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin BÂNDIU; arhitectul șef al raionului Ocnița, Igor GROPA; managerul de proiect, Vitalie GOLOVEI, s-a întrunit într-o ședință în incinta Primăriei Otaci. La eveniment au mai participat Iu. POVAR, INCP „Urbanproiect"; Ion MÎNĂSCURTĂ, director SRL „Fedion-Com"; Nicolae BÎRNAZ, responsabil tehnic, SRL „ALDICONS"; Boris SÎTNIC, șeful Secției Construcții Ocnița; Mihai BULARGA, șeful inspectoratului ecologic Ocnița; Pavel GÎSCĂ, șeful Centrului Sănătate Publică Ocnița; Victor GORȘTINARI, șeful Serviciului Situații Excepționale Ocnița.

„Implementarea subproiectului de reconstrucție a apeductului din Otaci a fost destul de complicată”, susține directorul ADR Nord, Ion BODRUG. „Ne bucurăm că rezultatul obținut va fi de o importanță majoră pentru locuitorii din Otaci, care vor avea acces la apă potabilă”, a spus directorul ADR Nord.

Comisia de recepție a lucrărilor de de reconstrucție a apeductului din Otaci a constatat că 1) Lista pieselor din documentația scrisă și desenată a obiectului a fost completă; 2) Lista lucrărilor cuprinse în Documentația Tehnică a fost executată în întregime; 3) Lucrările cuprinse în Documentația Tehnică au fost executate conform prevederilor proiectului.

După ședința care a avut loc în incinta Primăriei Otaci, membrii comisiei de recepție s-au deplasat la obiectul reconstruit, analizînd, de-a lungul traseului apeductului, calitatea lucrărilor efectuate. În rezultat, obiecții majore privind calitatea lucrărilor la drum nu au fost înregistrate. În curînd, va avea loc recepția finală, după care apeductul reconstruit va fi dată oficial în folosință.

În cadrul proiectului din Otaci, ADR Nord urmează să implementeze și un subproiect de construcție a sistemului de canalizare și a stației de epurare.

Lucrările de reconstrucție a apeductului au fost efectuate de S.R.L. „Fedion-Com”.

Beneficarul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord" este Primăria orașului Otaci. Proiectul a fost lansat în data de 8 iulie 2011. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului este 25 559 700 de lei, sumă solicitată integral din sursele FNDR. Durata de implementare a proiectului a fost programată pentru 24 de luni.

EVOLUȚIA PROIECTULUI, ÎN FOTOGRAFII