Prima   -  Noutăți - USAID a lansat, în orașul Sîngerei, Proiectul de Susținere a Autorităților Locale din Moldova

USAID a lansat, în orașul Sîngerei, Proiectul de Susținere a Autorităților Locale din Moldova

19.07.2012   1849 accesări  

SÎNGEREI, 19 iulie 2012. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat activitățile Proiectului de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) în Sîngerei, oraș care face parte din primul grup selectat în baza unui studiu de performanță municipal, urmat de alte 20 de orașe-centre raionale în următoarele etape de implementare.

La eveniment a participat și directoul Agenției de Dezvoltarea Regională Nord, Ion BODRUG.

Proiectul vine să asiste autoritățile locale în planificarea și punerea în aplicare a politicilor și procedurilor care contribuie la buna guvernare, dezvoltarea capacității locale de a face față responsabilităților ce țin de descentralizare, să fortifice capacitățile administrației publice locale și a prestatorilor de servicii în scopul asigurării unor servicii publice calitative, îmbunătățirii practicilor privind procesul bugetar și managementul finanțelor publice locale, eficientizării consumului de resurse energetice și crearea de oportunități durabile în domeniul eficienței energetice.

În cadrul evenimentului a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Primărie și Proiect, care va pune bazele unei colaborări pe o perioadă de 4 ani, în baza căruia primăriile vor putea beneficia de programul de asistență tehnică și suport în cele trei domenii prioritare: servicii publice, finanțele publice și eficiență energetică. De asemenea, va fi organizat un atelier de lucru menit să identifice prioritățile locale pentru a direcționa suportul LGSP în sectoarele care ar satisface cel mai bine necesitățile cetățenilor.

La evenimentul de lansare a proiectului au participat reprezentanți ai Autorităților Centrale și Locale, prestatorii de servicii publice din regiune, donatori, membri ai societății civile.

Miercuri, 18 iulie, USAID a lansat Proiectul și în orașul Drochia.