Prima   -  Noutăți - Reprezentantul de țară al GIZ, în vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord

Reprezentantul de țară al GIZ, în vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord

19.07.2012   2481 accesări  

BĂLȚI, 19 iulie 2012. Reprezentantul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, Philipp JOHANNSEN, a efectuat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Cu această ocazie, Philipp JOHANNSEN a vizitat satul Duruitoarea Veche, raionul Rîșcani, unde se află în implementare proiectul „Asigurarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani”, finanțat de GIZ. Aici au avut loc discuții cu primarul localității, cu grupul de lucru în cadrul proiectului și cetățenii. De asemenea, reprezentantul de țară al GIZ în Republica Moldova s-a întîlnit, în Rîșcani, cu președintele raionului și cu grupul de lucru din cadrul proiectului de asigurare cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche.

În a doua jumătate a zilei, Philipp JOHANNSEN a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord, unde a discutat cu directorul ADR Nord, Ion BODRUG, și cu reprezentanți ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord. La ședința de la ADR Nord a participat și viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUI.

Vineri, 19 iulie, reprezentantul de țară al GIZ urmează să viziteze satul Tătărăuca Veche, raionul Soroca, unde se află în implementare proiectul „Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca”, finanțat de GIZ. Philipp JOHANNSEN se va întîlni cu primarul de Tătărăuca Veche și cu grupul local de lucru din cadrul proiectului, după care va efectua o vizită în satul Niorcani și va participa la o întîlnire cu autoritățile locale din Soroca.