Prima   -  Noutăți - Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor la Primăria Băhrinești, unde a fost prezentat public raportul de activitate după un an de mandat

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor la Primăria Băhrinești, unde a fost prezentat public raportul de activitate după un an de mandat

06.08.2012   2285 accesări  

BĂHRINEȘTI, FLOREȘTI, 4 august 2012. Echipa Primăriei Băhrinești a susținut raportul de activitate pentru iulie 2011 - iulie 2012 în fața comunității. La eveniment au participat peste 80 de persoane din rîndul tinerilor, reprezentanților instituțiilor educaționale și cultură, consilierilor locali, liderilor agricoli, pensionarilor.

La audierea publică s-a vorbit despre cele mai relevante activități ale primăriei din perioada 2011-2012 și anume: informarea populației prin difuzarea de buletine informative, întîlniri trimestriale cu cetățenii, ședințe regulate cu membrii agenției de dezvoltare comunitară, activitatea în cadrul Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova, consolidarea relațiilor de colaborare cu originarii din Băhrinești aflați în țară și peste hotare, lichidarea gunoiștilor neautorizate și a focarelor de infecții.

Un subiect separat a fost legat de implementarea proiectelor locale: reparația și amenajarea casei de cultură, proiect în valoare de 3,5 mln. lei, iluminatul stradal din centrul comunității - 99 mii lei, construcția punții Băhrinești-Lunga - 60 mii lei, rețea gratuită Wi-Fi în centrul satului, consultarea juridică a cetățenilor, renovarea blocurilor sanitare la grădinița de copii, construcția paraclisului la biserică, amenajarea și construcția stației de microbuz „Nechifor Popescu", micro-proiecte sociale pentru copii și pensionari, organizarea diferitor evenimente culturale pentru promovarea tradițiilor și atragerea de turiști, deschiderea Centrului de consultanță locală ACSA pentru agricultori.

La eveniment a participat și viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUI, care a relatat despre susținerea acordată de Guvernul Republicii Moldova prin Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru finanțarea lucrărilor de construcție, amenajare și dotare cu echipament muzical și electronic, mobilier pentru Centrul Cultural Intercomunitar (în sumă de 1,26 mln. lei).  De asemenea, viceministrul a relatat despre politica statutului în regionalizarea serviciilor publice și perspectiva de dezvoltare a țării prin implementarea proiectelor de dezvoltare regională. În acest sens, orientarea comunității către activități și proiecte de turism reprezintă o oportunitate reală de dezvoltare a satului, mai ales că municipiul Bălți, situat în imediata apropiere, poate să genereze o piață suficient de mare și atractivă pentru astfel de servicii.

De asemenea, la întîlnirea cu comunitatea a participat și viceministrul Mediului, Lazăr CHIRICĂ, care a împărtășit cetățenilor informații ce țin de managementul modern al deșeurilor și al sistemelor de salubrizare, implementarea proiectelor de mediu din Fondul Ecologic Național. Viceministrul s-a referit și la soluționarea problemelor locale ce țin de administrare corectă a resurselor de apă și a celor funciare.

Președintele comisiei buget și finanțate a Consiliului Raional Florești, Sergiu RUSU, a vorbit despre contribuția raionului la implementarea proiectelor locale din Băhrinești, menționînd că primăria Băhrinești este cea mai activă la acest capitol din raion și reprezintă un model pozitiv de urmat pentru celelalte comunități din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor publice, cetățenii au avut posibilitatea să pună întrebări și să primească răspunsuri legate de probleme concrete ce țin de dezvoltarea comunității, managementul funciar, viitoarele proiecte ale satului.

După finalizarea ședinței, viceministrul Veaceslav Guțuțui a vizitat, împreună cu echipa Primăriei, Centrul Cultural Intercomunitar, aflat în reparație și amenajare.