Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru la Primăria Băhrinești pe tema implementării proiectului „Intersecții culturale”

Ședință de lucru la Primăria Băhrinești pe tema implementării proiectului „Intersecții culturale”

07.08.2012   2487 accesări  

BĂHRINEȘTI, FLOREȘTI, 7 august 2012. A avut loc ședința grupului de lucru privind examinarea listei bunurilor solicitate de beneficiarul APL Băhrinești în cadrul proiectului „Intersecții culturale”, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

La ședință, prezidată de către primarul de Băhrinești, Feodosia BUNESCU, au participat șeful Secției management proiecte de la Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Constantin BÂNDIU, directorul S.R.L. „VALIS”, Vasile HERDIC, și responsabilul tehnic la obiect, Nadejda RUSNAC.

În cadrul ședinței, s-adiscutat despre obținerea autorizației de construcții, obligațiunile APL Băhrinești față de menținerea calității lucrărilor ce vor fi executate de SRL „VALIS”, suprapunerea proiectului tehnic la situația reală pe teren, precum și despre depunerea din partea APL Băhrinești a caracteristicilor necesare pentru achiziționarea bunurilor din bugetul proiectului.

Actorii implicați în implementarea proiectului din Băhrinești își vor onora obligațiunile conform contractelor și memorandumului încheiat.

În rezultatul implementării proiectului „Intersecții culturale”, Casa de Cultură din Băhrinești va fi conectată la sursa de energie electrică, iar platforma din fața clădirii va fi pavată. Pentru acest proiect, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională a fost aprobată spre finanțare suma de 1255,4 de lei. Obiectivul general al proiectului din Băhrinești este integrarea localităților Rediul Mare (Dondușeni), Pelinia (Drochia), Alexăndreni (Sîngerei), Rogojeni (Åžoldănești), Negureni (Telenești) și a 12 localități din raionul Florești, situate în Lunca Răutului, în circuitul cultural-turistic regional.