Prima   -  Noutăți - Evaluarea și expertizarea cererilor de finanțare, încheiată

Evaluarea și expertizarea cererilor de finanțare, încheiată

10.08.2012   2830 accesări  

BĂLȚI, 10 august 2012. O comisie specială, din componența căreia au făcut parte experți naționali pe domeniile prioritare din Strategia de Dezvoltare Regională, a evaluat și expertizat cele 25 de cereri de finanțare depuse în ETAPA DOI a celui de-al 2-lea Apel de propuneri de Proiecte (APP 2).

În scopul verificării administrative și evaluării cererilor complete de finanțare, recepționate în cadrul APP 2, de propuneri de proiecte cu finanțare din FNDR, și în baza ordinului directorului ADR Nord nr. 24/b din 03.05.2012 (modificat prin Ordinul 13/sp din 23.07.2012), a fost formată o comisie administrativă din 5 persoane în următoarea componență:

  • Ion BODRUG, director ADR Nord, președintele comisiei;
  • Valerian BÎNZARUdirectorul Direcției Generale Dezvoltare Regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor
  • Ion PAREA, președintele CRD Nord;
  • Valeriu ȚARIGRADSCHI, vicepreședintele CRD Nord;
  • Constantin BÂNDIU, șef Secție management proiecte, ADR Nord.

Raportul de evaluare, împreună cu rezultatele, va fi prezentat și discutat la următoarea ședință CRD Nord.

Amintim că, pe parcursul ETAPEI DOI a APP 2, ADR Nord a recepționat 28 de cereri de  finanțare. În ETAPA ÎNTÎI a APP 2, ADR Nord a recepționat 55 de note conceptuale.

Tot vineri, în incinta ADR Nord, a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanți MDRC și actorii implicați în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională. Ședința a fost prezidată de către directorul DGDR, Valerian BÂNZARU.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre starea actuală a fiecărui proiect în curs de implementare în Regiunea de Dezvoltare Nord, precum și despre sarcinile și responsabilitățile beneficiarilor, operatorilor economici și a responsabililor tehnici în scopul implementării cu succes a proiectelor și asigurarea valorificării surselor finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Participanții la ședință au decis:

  • ADR Nord va aplica sancțiuni pentru actorii implicați în procesul de implementare a proiectelor ce duc la tergiversarea valorificării surselor din FNDR;
  • Actorii implicați în procesul de implementare a proiectelor vor asigura valorificarea surselor financiare aprobate din FNDR pentru implementarea proiectelor în 2012 pînă în data de 20.11.12;
  • În caz că sursele financiare nu vor fi valorificate conform Planurilor de finanțare, ele vor fi direcționate spre finanțarea altor proiecte.