Prima   -  Noutăți - Primul atelier de lucru pe tema managementului deșeurilor solide, la Florești

Primul atelier de lucru pe tema managementului deșeurilor solide, la Florești

23.08.2012   1846 accesări  

FLOREȘTI, 23 august 2012. A avut loc primul atelier de lucru în cadrul proiectului „Planificarea intermunicipală participativă pentru sectorul Managementul Integrat al Deșeurilor Solide din Republica Moldova”.

La atelier au participat primari și reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate din orașul Florești, consultanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și o echipă a Centrului pentru Dezvoltare Rurală (SLE).

Din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord, la atelier a participat Ala CUCU, specialist în probleme strategice și planificare, care a moderat activitatea și a prezentat situația actuală în domeniul managementului deșeurilor în Regiunea de Dezvoltare Nord și, în special, în raionul Florești.

În rezultatul lucrului în grupuri, au fost scoase în evidență problemele principale în domeniul managementului deșeurilor solide (MDS) din raionul Florești, idei care vor fi luate în calcul la elaborarea Strategiei în domeniul MDS a raionului.

Aceasta este a treia întîlnire, dar este primul atelier de lucru pe această temă. Următorul atelier va avea loc în data de 11 septembrie, la care va participa grupul de lucru ales astăzi.