Prima   -  Noutăți - Bunurile din cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor din Biruința, transmise în proprietatea Primăriei Biruința

Bunurile din cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor din Biruința, transmise în proprietatea Primăriei Biruința

17.09.2012   2266 accesări  

BIRUINȚA, 17 septembrie 2012. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a transmis în proprietatea Primăriei orașului Biruința bunurile mobile și imobile formate în urma implementării proiectului „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): orașul Biruința, comuna Alexăndreni și comuna Heciul Nou". Bunurile au fost transmise potrivit condițiilor acordului de parteneriat cu Primăria Biruința din 22 martie 2011 și bugetul proiectului.

Din comisia de primire-predare a bunurilor au făcut parte directorul ADR Nord, președintele comisiei, Ion BODRUG; șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin BÂNDIU; șefa Secției finanțe și achiziții, contabil-șef, Lilia RAILEANU; juristul ADR Nord, Liviu OJOG. Din partea Primăriei Biruința, din această comisie au făcut parte primarul de Biruința, președintele comisiei, Pentru BOEV; contabil-șef, Primăria Biruința, L.STĂNILĂ; directorul Î.M. „DPGCL Biruința", M. CISLAȘ; contabilul-șef al Î.M. „DPGCL Biruința".

Suma totală a investițiilor în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor din Biruința este de 4 068 319,91 de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În lista bunurilor transmise Primăriei Biruința intră o autospecială pentru colectarea și transportarea deșeurilor „KAMAZ", 2 computere, 153 de eurocontainere pentru deșeuri din tablă zincată, 51 de containere pentru deșeuri din masă platică și din plasă metalică, 400 de arbuști plantați în jurul platformelor de colectare a deșeurilor, 2 extinctoare, un aparat de fax, 51 de lacăte, 654 de metri de lanț metalic, un panou de incendiu, o presă pentru comprimarea deșeurilor, un aparat printer-scaner-xerox (3 în 1), un program de evidență contabilă, 51 de platforme pentru amplasarea containerelor metalice, un poligon pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere.

Proiectul din Biruința a fost lansat în data de 22 martie 2011. Ultimele lucrări (finalizarea construcției celor 31 de platforme de colectare a deșeurilor) în cadrul proiectului au fost efectuate de S.R.L. „VALIS”: în comuna Alexăndreni (23 de platforme), orașul Biruința (3 platforme), satul Heciul Nou (5 platforme). Informații detaliate despre implementarea proiectului se găsesc AICI.