Prima   -  Noutăți - Întîlnire bilaterală de afaceri moldo-turcă, la Bălți

Întîlnire bilaterală de afaceri moldo-turcă, la Bălți

20.09.2012   3588 accesări  

BĂLȚI, 20 septembrie 2012. A avut loc o întîlnire de afaceri moldo-turcă, organizată de Clubul Municipal al Oamenilor de Afaceri „Manager Club” și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din orașul Ankara, Turcia. Evenimentul a avut loc în incinta Centrului de Afaceri „Impuls”.

Prezent la eveniment, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion BODRUG, a salutat vizita delegației din Turcia la Bălți, în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, precum și prezența la eveniment a oamenilor de afaceri bălțeni. „Recent, aflîndu-mă pentru prima dată în Turcia, am remarcat cîteva calități bune la cetățenii turci: deschiderea spre cooperare, hărnicia și spiritul de inițiativă”, a menționat directorul ADR Nord.

În cadrul întîlnii de afaceri bilaterale, participanții au avut posibilitatea să se familiarizeze cu ofertele întreprinderilor participante, cu informații referitor la potențialul economic al Turciei, dar și cu posibilitatea de a contacta direct și a stabili legături. Printre companiile turce participante s-au regăsit companii producătoare de mașini și echipament, dispozitive și piese de schimb, întreprinderi din domeniile construcțiilor, comerțului, serviciilor de turism și agrement.

Prezența la eveniment a conducătorilor Centrului pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și  Mijlocii și a Uniunii Industriașilor a oferit posibilitatea discuțiilor despre colaborări cu companii din orice domeniu. Astfel, la eveniment au participat peste 30 de producători și prestători de servicii din Regiunea de Dezvoltare Nord. Printre ei remarcăm Zona Economică Liberă „Bălți”, ADR Nord, SRL „Darexia Construct”, B.C. „BCR Chișinău” S.A., S.R.L. „Crislex-Construct”, JLC S.A., SRL „Naxin Grup”, S.R.L. „Multival" etc.

Potrivit organizatorilor, întîlnirea de afaceri moldo-turcă le-a oferit participanților o posibilitate reală de a promova produse și servicii pe piața externă și cea internă, precum și de a identifica parteneri pentru dezvoltarea afacerilor.

GALERIE FOTO

GALERIE VIDEO