Prima   -  Noutăți - Vizită în teren la proiectul din Larga, Briceni

Vizită în teren la proiectul din Larga, Briceni

02.10.2012   2574 accesări  

LARGA, BRICENI, 2 octombrie 2012. Șeful Secției managementul proiectelor de la ADR Nord Constantin BÂNDIU, specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor în cadrul ADR Nord Alexandru GOREACIOC și operatorul economic din cadrul proiectului „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga - un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”, reprezentat de către directorul SRL „VALIS”, Vasile HERDIC, au efectuat o vizită în teren în cadrul proiectului menționat.

În acest sens, specialiștii ADR Nord și operatorul economic au analizat, în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea primarului de Larga, Radu URECHEAN, suprapunerea proiectului tehnic al incubatorului de afaceri cu situația din teren.

Astfel, s-a discutat despre necesitatea reconstrucției sistemului de ventilare existent în subsolul incubatorului; necesitatea modificării lucrărilor tehnice ce nu necesită schimbări în proiectul tehnic; despre obținerea autorizației de construcție și achiziționare a cărții tehnice a construcției; precum și despre prezentarea, de către operatorul economic, a graficelor de execuție a lucrărilor și de finanțare.

În cele din urmă, membrii comisiei au decis ca sistemul de ventilare a încăperilor din subsolul clădirii în care se va afla viitorul incubator de afaceri, în caz de necesitate, să fie reconstruit din surse financiare ale Primăriei Larga, avizul fiind obținut de la Centrul Sănătate Publică din orașul Briceni. De asemenea, Primăria Larga va obține autorizația de construcție și va achiziționa Cartea Tehnică a construcției.

DESPRE PROIECT. Solicitantul proiectului din comuna Larga este Primăria comunei Larga, raionul Briceni. Suma totală a proiectului este 5608,74 mii lei, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Suma aprobată pentru proiect în 2012 este de 3150,80 mii lei. Proiectul din Larga, care se înscrie în prioritatea doi a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord - susținerea dezvoltării sectorului privat și a pieței forței de muncă - va fi implementat, timp de 12 luni, de ADR Nord.