Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările de reabilitare a unei porțiuni din drumul public local L-186

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a unei porțiuni din drumul public local L-186

05.10.2012   5480 accesări  

VĂDENI, SOROCA, 5 octombrie 2012. Au fost finalizate lucrările de reabilitare a unei porțiuni de 1,6 km din drumul public local L-186. Lucrările au fost efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea rețelei de drum public local (L-186) Pârlița-Dumbrăveni-Vădeni-Florești, în lungime de 13,3 km”, lansat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord în data de 12 iunie 2012.

Cu această ocazie, la fața locului, unde a fost convocată o comisie specială, a avut loc ședința de recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare a porțiunii de drum. La ședință a participat și președintele raionului Soroca, Victor Său.

„Suntem mulțumiți de calitatea lucrărilor la drum. Acum, ca și în cazul proiectului «Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț», finalizat în acest an, operatorul economic a demonstrat că în proiectele de dezvoltare regională se pune accentul, în primul rînd, pe calitate”, a spus directorul ADR Nord, Ion Bodurg.

Lucrările la drum, prevăzute de proiectul ADR Nord, au fost executate de firma „NOU CONST” S.R.L. și au costat 10 mln. de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Directorul „NOU CONST” S.R.L., Marin Sârbu, s-a arătat mulțumit de faptul cum au decurs lucrările la drum, menționînd că, pe parcurs, firma pe care o conduce nu s-a confruntat cu niciun fel de piedici în acest sens. Menționăm că o parte din lucrările la acest proiect au fost executate, în anul 2011, de S.A. „Magistrala”. Lucrările efectuate au fost finanțate prin intermediul Fondului Rutier.

Comisia de recepție a lucrărilor de renovare a porțiunii de 1,6 km din drumul public local L-186 care trece prin comuna Vădeni, raionul Soroca, a constatat: 1) Lista pieselor din documentația scrisă și desenată a obiectului a fost completă; 2) Lista lucrărilor cuprinse în Documentația Tehnică a fost executată în întregime; 3) Lucrările cuprinse în Documentația Tehnică au fost executate conform prevederilor proiectului.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului populației, bunurilor și serviciilor din raioanele Soroca și Florești pe piața regională, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin asigurarea unei infrastructuri de transport de calitate, care va face conexiunea cu rețeaua de drumuri naționale.

ADR Nord a valorificat integral cei 10 mln. de lei planificați pentru anul 2012 în vederea reabilitării a 1,6 km din totalul de 13,3 km din lungimea drumului public local L-186. Durata de implementare a proiectului a fost programată pentru o perioadă de 24 luni. În rezultatul implementării proiectului, 13,3 km de drum public local va fi reabilitat, la care vor avea acces peste 17 mii de locuitori din regiune.