Prima   -  Noutăți - Șefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, în vizită la ADR Nord

Șefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, în vizită la ADR Nord

11.10.2012   3441 accesări  

BĂLȚI, 11 octombrie 2012. Șefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord, unde s-au întîlnit cu conducerea ADR Nord.

În cadrul întîlnirii s-a discutat despre descentralizare și despre dezvoltarea economică a Regiunii Nord. Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a prezentat Ambasadoarei Jennifer Brush informații despre potențialul economic al regiunii, despre proiectele ADR Nord implementate și cele în curs de implementare.

„Municipiul Bălți este un centru important al Republicii Moldova, nu numai din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere cultural. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa este pregătită să continue să sprijine Republica Moldova în implementarea reformelor care vor aduce prosperitate țării. În conformitate cu recomandările Consiliului Europei și Uniunii Europene, creșterea nivelului de descentralizare în Republica Moldova este o condiție prealabilă pentru integrarea europeană”, a spus Ambasadoarea Jennifer Brush.

De asemenea, cu ocazia vizitei în Bălți, delegația OSCE s-a întîlnit cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai minorităților naționale. Însoțită de reprezentanți ai Centrului evreiesc de caritate „Hesed Yakov”, delegația OSCE a vizitat cimitirul evreiesc și Memorialul jertfelor Holocaustului.