Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, la Conferința Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Directorul ADR Nord, la Conferința Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii

16.10.2012   1478 accesări  

Video: Publika.md

CHIȘINĂU, 16 octombrie 2012. A avut loc Conferința Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii „Sectorul ÎMM → Moldova 2020”, eveniment organizat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova în cadrul „Săptămânii europene a întreprinderilor mici și mijlocii”.

La eveniment au participat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr; șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Excelența Sa Dirk Schuebel; directorul Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Abdoulaye Seck. De asemenea, la conferință a participat și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug.

Obiectivul conferinței este de a spori accesul la informații privind desvoltarea unui mediu de afaceri competitiv, bazat pe cunoștințe. Concoomitent, organizatorii și-au propus să evidențieze necesitatea implicării femeilor în activitatea antreprenorială, precum și să promoveze practicile de succes în sectorul ÎMM.

Lucrările conferinței au fost divizate în 3 panele de lucru, cu următoarele tematici: 1) Antreprenoriatul feminin în Republica Moldova; 2) Competență pentru competitivitate; 3) Infrastructura de suport în afaceri. Directorul ADR Nord a participat la cel de-al 3-lea panel.

În vederea multiplicării rezultatelor evenimentului, conferința a găzduit o expozițiea instituțiilor și organizațiilor, programelor și proiectelor internaționale destinate susținerii sectorului ÎMM. Totodată, participanții la eveniment au avut posibilitatea să-și expună doleanțele și viziunile vizavi de îmbunătățirea mediului de afaceri la „Panoul propunerilor”, iar, în scopul identificării parteneriatelor de afaceri dintre ÎMM-uri - la „Bursa de contacte”, expuse în holul Palatului Republicii, acolo unde a avut loc conferința.

Conferința s-a încheiat cu ceremonia oficială de decernare a învingătorilor concursurilor „Cel mai bun antreprenor din sectorul ÎMM” și „ÎMM - model de responsabilitate socială”.

Video: Publika.md