Prima   -  Noutăți - Reprezentant MDRC, în vizită de monitorizare la proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare din Otaci

Reprezentant MDRC, în vizită de monitorizare la proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare din Otaci

18.10.2012   2731 accesări  

OTACI, OCNIȚA, 18 octombrie 2012. Directorul Direcției Generale Dezvoltare Regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Valerian Bânzaru, a efectuat o vizită de monitorizare la proiectul „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”. Reprezentantul MDRC, însoțit de specialiști ADR Nord, s-a întâlnit cu primarul de Otaci, Vasile Traghira, precum și cu actori implicați în implementarea proiectului.

În cadrul vizitei de monitorizare, precedată de o ședință în incinta Primăriei Otaci și de o ieșire în teren, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, șeful Secției management proiecte, ADR Nord, Constantin Bândiu, precum Primarul de Otaci, Vasile Traghira, directorul SRL „VALIS”, operatorul economic, Vasile Herdic, responsabilul tehnic Marina Borișpol, autorul de proiect, Î.I. „PASECNIC”, Albert Caras, arhitectorul-șef al raionului Ocnița și șeful Inspectoratului ecologic din raion au discutat despre apariția unor probleme de ordin tehnic în legătură cu relieful specific zonei, despre rezolvarea acestor probleme din contul schimbărilor interioare ale proiectului ethnic; despre implicarea autorităților publice locale din Otaci la rezolvarea problemelor legate de proprietarii de terenuri; despre Graficul de executare a lucrărilor în termeni și respectarea calității în construcție.

Menționăm că, în prezent, este în desfășurare construcția sistemului de canalizare și a stației de epurare. Lucrările de reconstrucție a apeductului au fost finalizate în iulie a.c., iar bunurile au fost transmise, recent, în proprietatea Primăriei Otaci.