Prima   -  Noutăți - Proiectele din domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare din Regiunea Nord, prezentate în cadrul unei reuniuni la Ambasada Suediei din Chișinău

Proiectele din domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare din Regiunea Nord, prezentate în cadrul unei reuniuni la Ambasada Suediei din Chișinău

23.10.2012   1428 accesări  

CHIȘINĂU, 23 octombrie 2012. Reprezentanți ai unor companii internaționale din domeniul aprovizionării cu apă potabilă s-au reunit, în incinta Ambasadei Suediei din Chișinău, pentru a discuta cu reprezentanți ai autorităților publice locale și directori de instituții din Regiunea de Dezvoltare Nord pe marginea proiectelor din domeniu.

La eveniment au participat Ion BODRUG, director ADR Nord; Ruslan BABIN, specialist principal în domeniul antreprenoriat, micul business și stimulare a investițiilor din raionul Drochia; Valeriu SERJANTU, arhitector-șef al raionului  Glodeni; Gheorghe RUSU, primar de Risipeni, raionul Fălești; Serghei CETULEAN, primar de Parcani, raionul Soroca; Valeriu MUDUC, președintele raionului Fălești; Vitalii SOROCAN, director ÎM „Apă-Canal” Edineț.

În acest context, directorul Ion BODRUG a prezentat instituția pe care o conduce, ADR Nord, precum și portofoliul proiectelor din domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare din Regiunea de Dezvoltare Nord (vezi fișierul atașat mai jos). De asemenea, primarii și președinții de raioane și-au prezentat, la rîndul lor, proiectele în acest domeniu. Totodată, directorul ADR Nord a vorbit și despre stația de epurare din municipiul Bălți, a cărei stare tehnică lasă de dorit.

În cadrul reuniunii au participat reprezentanți de la companiile suedeză „Xylem” și românească „Danex”. „Xylem” a fost reprezentată de către managerul regional Göran ARTMAN, iar „Danex” - de către directorul general adjunct ing. Florica ANDREI, și de către directorul regional (RM) dr. Vladimir COROBCA. De asemenea, la eveniment a participat și managerul regional de la Camera de comerț suedeză „Export Radet", Peter SVENSSON.

Compania „Xylem” este lider global în tehnologia furnizării apei. Misiunea „Xylem" este de a oferi și de a proteja resursele de apă în condiții de siguranță în comunitățile din întreaga lume. Compania are afaceri în mai mult de 150 de țări.

Grupul de firme „Danex” este lider pe piața românească în domeniul furnizării de materiale, echipamente, tehnologii, servicii pentru soluții complete în domeniul apei.