Prima   -  Noutăți - „Planificarea participativă intercomunitară a managementului integrat al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Florești, Rezina”. Prezentarea rezultatelor

„Planificarea participativă intercomunitară a managementului integrat al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Florești, Rezina”. Prezentarea rezultatelor

24.10.2012   1174 accesări  

ȘOLDĂNEȘTI, 24 octombrie 2012. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au prezentat rezultatele sarcinii comune „Planificarea participativă intercomunitară a managementului integrat al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Florești și Rezina”.

Obiectivele acestei ședințe au fost informarea participanților despre abordarea participativă de planificare pentru capitolul „Managementul deșeurilor solide" din cadrul Strategiilor de dezvoltare socio-economică a raioanelor vizate. Participanții la eveniment au avut posibilitatea să-și expună opiniile, formatul evenimentului fiind unul interactiv.

La eveniment au participat reprezentanți ai ministerelor de resort, autorități publice locale, ADR Nord și Centru, prestatorilor de servicii și societății civile.

Amintim că, în data de 11 octombrie a.c., a avut loc prima ședință a Grupurilor de lucru locale de nivel interraional. La eveniment s-au decis activitățile necesare pentru a identifica cea mai eficientă formulă legală, instituțională, financiară și tehnică de creare a structurii de management a deșeurilor. Detalii AICI.

Procesul de actualizare a SDSE este facilitat de proiectul GIZ „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” și un grup de consultanți de la Universitatea Humboldt din Germania, Centrul pentru Instruire Avansată în domeniul Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al României.